Dag, welkom op mijn website! Even kennismaken?

Mijn naam is Truus Stadler-Guns. Ik ben geboren in 1948 in Maarheeze.

Na een aantal jaren lessen te hebben gevolgd bij verschillende kunstenaars, heb ik eind-jaren tachtig de opleiding LO-tekenen gevolgd. Daarna volgden verschillende exposities in o.a. het Cultureel Centrum in Beek en Donk, het Schepenhuis in Budel, Kasteel d'Erp in Baarlo, Golden Tulip in Heerlen en Kunstladen in Roermond.In 2012 heb ik geexposeerd in de Terpkerk in Urmond en heb ik deelgenomen aan de Nationale Kunstbeurs in Amsterdam.

Mijn werk werd verhuurd / verkocht door BAS te Raamsdonkveer en maakt deel uit van diverse particuliere collecties.

Om nieuwe impulsen te krijgen ben ik in 2008 gestart met de opleiding "Schilderen" aan de Kunstacademie in Maasmechelen (Belgie). Deze opleiding heb ik in 2013 met succes afgerond. Na mijn verhuizing eind 2014 naar Eersel, ben ik onlangs begonnen aan de 'specialisatie- opleiding' aan de Academie in Arendonk.

De natuur, het landschap, de mens, maar ook alledaagse voorwerpen uit mijn directe omgeving vormen voor mij een inspiratiebron. De reeks 'de Kan' is een voorbeeld van laatst genoemde. Ik ben me nu weer aan het focussen op stillevens en landschappen.

Het meer abstracte werk is te herleiden uit datgene wat ik heb gezien en heb onthouden tijdens lange wandelingen: details uit het landschap, de structuur van een steen, schors of blad. Inhoud, vorm, compositie, textuur, kleur, gelaagdheid, al deze elementen zijn voor mij een belangrijke factor bij het schilderen.

Na een aantal jaren met acrylverf te hebben gewerkt, heb ik de laatste paar jaar de olieverf herontdekt. Het organische van dit materiaal, maar ook de traagheid in het droogproces leidt tot meer gelaagdheid en intensiteit in mijn werk, maar leidt ook tot bezinning en verdieping in het - door mij gekozen - thema.

Mijn werk signeer ik met 'GunsvanM' als hommage aan mijn vader. 

E-mail: gunsvanm-art@kpnmail.nl

KvK nummer: 55699146

BTW-nummer: NL095725155B01